Zomerpret voor kwetsbare kinderen

Eén op de negen kinderen in Nederland groeit op in in armoede. Dat is een groot probleem.

Kerk in Actie van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) ondersteunt diaconieën in hun werk voor kinderen in armoede. Samen met plaatselijke kerken wil Kerk in Actie deze kinderen verrassen met een Vakantietas. Een rugzak vol met leuke spulletjes voor de vakantieperiode, als zij thuis blijven terwijl hun klasgenootjes op vakantie gaan.

Groot succes!

Ook vorig jaar  hebben zo’n 122 protestantse gemeenten in Nederland meegedaan met de actie Vakantietas. Ondanks de beperkende maatregelen vanwege het coronavirus hebben zij manieren gevonden om de tassen te vullen. Bijna 7000 kinderen zijn al blij gemaakt met een vakantietas vol leuke spullen.

Wegens het succes van de actie zijn de fairtrade vakantietasjes die geproduceerd zijn in Sri Lanka op. Binnenkort zijn er weer alternatieve duurzame tasjes beschikbaar. Deze tasjes zijn gemaakt van gerecycled katoen en gerecycled polyester met trekkoorden en lange draaghengsels. Afmeting van deze tasjes is 38 x 42 cm, kleuren zijn blauw en roze. Deze tasjes kosten 1 euro per stuk.

Uw bijdrage zeer welkom…

Het is erg pijnlijk voor al die kinderen die, na een afschuwelijke coronatijd, niet met vakantie kunnen terwijl veel van hun leeftijdgenootjes dat wel kunnen. Ook onze diaconie wil meehelpen deze actie tot een succes te maken en zo veel mogelijk tasjes aan deze kinderen verstrekken! Stort daarom uw bijdrage op de bankrekening NL26 INGB 0000 1523 27 van de Diaconie van de Gereformeerde kerk te Rotterdam onder vermelding Actie Vakantietas.

Meer informatie over deze actie kunt u vinden op www.kerkinactie.nl/vakantietas