Vacature Pastoraal Werker

Voor haar pluriforme en stadse gemeente is de Bergsingelkerk in Rotterdam op zoek naar een PASTORAAL WERKER (M/V) voor 0.4 fte.

De Bergsingelkerk is een PKN-gemeente in het Noorden van Rotterdam. De Bergsingelkerk vormt samen met BMVier de Gereformeerde Kerk te Rotterdam (PKN). Deze kerk herbergt mensen met geloofsvariëteiten die het belangrijk vinden om samen te vieren en samen de kerk te maken. De Bergsingelkerk wil een open plek van viering en ontmoeting zijn, gastvrij en midden in de samenleving. De gemeente is behoorlijk vergrijsd, maar heel actief. De gemeente heeft 1 parttime predikant die zich voornamelijk richt op BMVier en bestuur.

Voor de Bergsingelkerk zoeken wij een pastoraal werker, die:
* samen met de predikant en de kerkenraad gestalte geeft aan een gezamenlijke koers voor de  toekomst;
* affiniteit heeft met de stad en mee wil denken over het gestalte geven aan kerk-zijn, ook naar buiten toe en in relatie met de buurt;
* een relevante Hbo-opleiding heeft afgerond;
* in het bezit is van een preek-consent;
* bij voorkeur in of nabij Rotterdam woont.

Tot de werkzaamheden behoren:

* het verzorgen van het pastoraat;

* een bijdrage leveren aan het opzetten en uitbouwen van activiteiten voor de gemeente, maar ook gericht op de buurt en de stad.

Wij bieden:
* een flexibel dienstverband van 0,4 fte per week (ev. uit te breiden naar 0,6), op zzp-basis;
* een tijdelijke aanstelling voor de duur van twee jaar, met het voornemen tot verlenging;
* een omgeving waarin actief wordt nagedacht over de toekomst van de kerk;
* salaris en arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de landelijke richtlijn van de Protestantse Kerk in Nederland.

Hebt u interesse voor de functie of heeft u nog vragen?
Stuur hiervoor een mail naar de scriba: scriba@bergsingelkerk-bmvier.nl
Wij nemen contact met u op!

De sluitingsdatum van deze vacature is 18 augustus 2020.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 7 september 2020.