Twee muzikale genieën

Jonge musici krijgen bij de Rotterdam Chamber Music Society de kans om meer podiumervaring op te doen met het uitvoeren van kamermuziek.

Artistiek leider en oprichter Julien Hervé: “Door jonge getalenteerde musici aan meer ervaren musici te binden kunnen we prachtige programma’s neerzetten, hen de kneepjes van het vak bijbrengen en samen naar de concerten toewerken. Deze ervaring is voor hen van levensbelang, maar voor ons ook: we bereiden immers onze collega’s van de toekomst voor op hun professionele carrière!”.

De Rotterdam Chamber Music Society speelt dit keer in de Bergsingelkerk met composities van twee wonderkinderen, Mozart en Mendelssohn.

Zowel Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) als Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) zijn op jonge leeftijd beroemd geworden door hun uitzonderlijke muzikale gaven. Als kind reisden ze heel Europa door om concerten te geven en les te krijgen van de bekendste docenten van hun tijd. In die tijd componeerden zij de mooiste werken. Hoewel ze beiden jong zijn gestorven, hebben ze een kolossaal oeuvre achter gelaten.

Het eerste deel van de avond horen we werk van Mozart. Een strijkkwartet bestaande uit jonge musici gaat de avond openen met het Divertimento K.316. Daarna zullen Julien Hervé en zijn ervaren collega’s een tipje van de sluier oplichten en twee stukken van hun nieuwe cd spelen: het Allegro in Bes en het Kwintet in A voor vier strijkers en bassetklarinet. De klarinet was indertijd een relatief nieuw instrument en Mozart heeft met deze composities haar intreden tot het klassieke repertoire mogelijk gemaakt. Na de pauze zullen de acht strijkers van deze avond het Octet op.20 van Mendelssohn spelen. Ervaren rotten en jong talent zij aan zij, helemaal in de geest van de RCMS!

Wees welkom

U kunt dit bijzonder concert bijwonen zonder entree te betalen. Een gift na afloop wordt echter zeer gewaardeerd, en is nodig om de onkosten te dekken. Wees welkom! Het is niet nodig om te reserveren.

Donderdag 21 november: aanvang 20.15 uur.