Slagwerk Woodentouch

Op 21 december a.s. gaat het Rotterdam Chamber Music Society het jaar knallend afsluiten met een klassiek slagwerkconcert in de Bergsingelkerk. Vier Rotterdamse musici spelen een wereldwijd repertoire, uitsluitend gewijd aan slagwerkinstrumenten.

Kom ontdekken hoe veelzijdig, spannend en actueel kamermuziek kan zijn!

Slagwerk, zowel ritmisch als melodisch, spreekt enorm tot de verbeelding. In vrijwel alle culturen maakt slagwerk onderdeel uit van volksmuziek. In (westerse) klassieke muziek speelt het zelden een rol op de voorgrond. Daar gaan wij iets aan doen in deze concerten, waar slagwerk het hoogste woord heeft. De jonge maar veelgeprezen musici Georgi Tsenov en Jose Minarro Sanchez hebben samen met hun Codarts-docenten Hans Leenders en Ramon Lormans het programma samengesteld. In verschillende formaties spelen ze stukken die voor slagwerk gecomponeerd of gearrangeerd zijn.

Wereldstad

Met Brave new world van Rotterdammer Aart Strootman staat onze wereldstad op het programma. Steve Reich is waarschijnlijk de bekendste nog levende componist van de avond. Daarnaast zullen we ook twee stukken van de Béla Bartòk en Jean Sibelius horen, in een arrangement van Georgi Tsenov. Bijzondere vogels zoals de ‘marimba rasta’ Adi Morag en gevestigde componisten als Astor Piazzolla en Darius Milhaud zorgen samen met Turkse componist Adnan Saygun voor een gevarieerd programma, waarin vele uithoeken van de wereld vertegenwoordigd zijn. RCMS heet u allen van harte welkom op deze bijzondere avonden!

Jonge musici op weg naar een professionele carrière

Jonge musici krijgen bij de Rotterdam Chamber Music Society (RCMS) de kans om meer podiumervaring op te doen met het uitvoeren van kamermuziek. Jong muzikaal talent uit binnen- en buitenland staat zij-aan-zij op het podium met ervaren topmusici.

Liskwartierbewoner, artistiek leider en oprichter Julien Hervé: “Door jonge getalenteerde musici aan meer ervaren musici te binden kunnen we prachtige programma’s neerzetten, hen de kneepjes van het vak bijbrengen en samen naar de concerten toewerken. Deze ervaring is voor hen van levensbelang, maar voor ons ook: we bereiden immers onze collega’s van de toekomst voor op hun professionele carrière!.”

Gratis toegang op 21 december 2019

U kunt deze bijzondere concerten bijwonen zonder entree te betalen. Een gift na afloop wordt echter zeer gewaardeerd, en is nodig om de onkosten te dekken. Wees welkom! Het is niet nodig om te reserveren.

Zaterdag 21 december: aanvang 20.15 uur, Bergsingelkerk, Bergsingel 150.

www.rotterdamchambermusicsociety.nl