Wijkraden Rotterdam Noord

Wijkraad Liskwartier, v.l.n.r. Koen Istha, Ina Chabot-Poolen, Karin Padmos, Liedeke Detmers en Reidar Plokker.

Wijkraad Liskwartier

Het Liskwartier is een van de meest aantrekkelijke wijken van Rotterdam, met veel groen, lanen en singels. Deze lopen veelal in bochten omdat ze de loop van de vroegere sloten volgen. Door het rijksmonument de Hofbogen wordt het Liskwartier gescheiden van de wijk Bergpolder.
De grond van het Liskwartier behoorde voor 1903 nog toe aan de gemeente Hillegersberg. Daarna werden de grenzen aangepast en mocht de stad Rotterdam gaan bouwen. In 1906 zijn de Bergselaan, Rodenrijselaan en de Schiebroekselaan aangelegd. In 1914 werd de Bergsingelkerk gebouwd, inmiddels een gemeentelijk monument. In 1940 was de wijk klaar en kreeg de naam Liskwartier, van het Lischwater, waarvan nu nog slechts een vijver over is bij het Lisplein.

Delegatie wijkraad in de toren van de Bergsingelkerk, bezoek 26 september 2019

De vijf gekozen leden van de wijkraad zijn de ogen en oren van de wijkbewoners. Zij maken in samenspraak met bewoners een plan voor de wijk, de wijkagenda. Deze wordt vastgesteld door Burgemeester en Wethouders van Rotterdam en zorgt voor het Wijk Actie Plan (WAP). Het WAP beschrijft wat er per jaar in Liskwartier gaat gebeuren.

Een ieder kan de wijkraad benaderen  via e-mail (wijkraden@rotterdam.nl onder vermelding Liskwartier), telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Liskwartier, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam. U kunt de wijkraadsleden ook persoonlijk benaderen. Op de website  staan zij vermeld met hun contactgegevens.

Wijkraad Bergpolder

V.l.n.r. Leon van Barneveld, Ellen Beyer, Menno Heetveld, Jacqueline Echtermeijer, Jan van de Vooren

De inwoners van Bergpolder worden vertegenwoordigd door wijkraad Bergpolder. Deze bestaat uit vijf bewoners van de wijk Bergpolder. Zij zijn de ogen en oren van het gebied voor het stadsbestuur en hun vergaderingen zijn openbaar.
De wijkraad maakt in samenspraak met bewoners een plan voor de wijk, de wijkagenda. Deze wordt vastgesteld door burgemeester en wethouders en zorgt voor het Wijk Actie Plan (WAP). Het WAP beschrijft wat er per jaar in Bergpolder gaat gebeuren.

Sinds 2018 bestaat deze wijkraad uit de volgende stadgenoten:
Ellen Beyer
Telefoon 06 29 22 12 80