In het nieuws (Open Rotterdam): Rotterdamse kerken hangen regenboogvlag uit

Verspreid over de hele stad Rotterdam wapperde op zaterdag 15 april de regenboogvlag ook aan verschillende kerken. De Bergsingelkerk in Rotterdam-Noord kwam op het idee om andere Rotterdamse kerken op te roepen om ook aan te sluiten bij de oproep van het COC.

De COC deed deze oproep naar aanleiding van een recente opstapeling van gewelds- en haatincidenten tegen de LHBTI-gemeenschap. Een aanval op een groep LHTBI-jongeren in Eindhoven, het mishandelen van medewerkers van een dragshowbar en homofobe spreekkoren tijdens voetbalwedstrijden.

De kerken sluiten zich met het uithangen van de regenboogvlag aan bij de boodschap dat de liefde sterker is dan haat. Er zijn gelukkig veel kerken in Nederland en Rotterdam waar je mag zijn wie je bent en mag trouwen met wie je wilt. Het blijft van belang om dat te benadrukken. We laten met iedereen die de vlag uithangt, of het initiatief ondersteunt, zien dat Nederland geweld tegen de regenbooggemeenschap niet pikt.

De vlag wappert onder andere aan de Bergsingelkerk in Rotterdam-Noord, de Prinsekerk in Blijdorp, de Hoflaankerk in Kralingen, de Goede Herderkerk in Schiebroek, BMVier in Delfshaven, Paradijskerk in het centrum en de Oude Kerk Charlois.

Lees hier het nieuwsbericht van nieuwszender Open Rotterdam.