Orgelconcert Marcel van Westen

Op zaterdag 3 oktober a.s. geeft Marcel van Westen een orgelconcert in de Bergsingelkerk. Hij speelt werken van Brahms, Whitlock, van Eersel en Boëllmann (Deuxième Suite).

Vanzelfsprekend houden wij ons aan de richtlijnen van de overheid met betrekking tot het coronavirus. Om die reden zijn er maximaal 75 plaatsen beschikbaar en moet u vooraf een plaats reserveren. Dit kan per mail naar beheer@bergsingelkerk.nl of telefonisch via 06-20203544.

Marcel van Westen studeerde aanvankelijk orgel bij Izaak Ruissen en Kees van Eersel. Daarna zette hij zijn orgel- en kerkmuziekstudie voort aan het Utrechts Conservatorium o.a. bij Reitze Smits en sloot zijn studie met “Master of Music” af. Hij volgde diverse masterclasses en cursussen op het gebied van orgelmuziek en koorzang en studeerde tijdens en na zijn studies nog Cantoraat bij Hans Smout en zang bij Bart de Kegel.

Vanaf 1999 was Marcel als organist en later ook als dirigent werkzaam voor de Zeeuwse Koorschool te Goes en vanaf 2009 in Bergen op Zoom als cantor van de St. Gertrudiskerk en dirigent van Hortus Musicus Religiosus.
Het Zeeuws-Vlaams Kamerkoor zong van 2005 tot 2019 onder zijn leiding.
Als projektzanger is hij verbonden aan kamerkoor Studium Chorale uit Maastricht.
Sinds 2013 werkt hij voltijd als organist en dirigent voor de Pfarre St. Severin in Aachen en is artistiek leider van de Förderverein für Musik und Kultur in Aachen-Eilendorf.

Het programma ziet er als volgt uit:

Johannes Brahms (1833-1897)
Praeludium und Fuge a moll   WoO 9

Percy Whitlock (1903-1946) uit seven Sketches (on verses from the Psalms):
-Preambule    Ps. XXIII. 2
He makes me lie down in green pastures. He leads me beside still waters.

-Intermezzo    Ps. XXXVII. 38
But all sinners will be destroyed; the future of the wicked will be cut off.

-Duetto    Ps. LV. 1
Give ear to my prayer, O God;  And hide not thyself from my supplication.

-Sortie    Ps. LXVIII. 25
In front are the singers, after them the musicians;  with them are the young women playing the timbrels

Kees van Eersel (1944)
Introductie en variaties over Psalm 149
gecomponeerd in opdracht van het Ambitus Orgelconcours 2017

Léon Boëllmann (1862-1897)
– Deuxième Suite Opus 27
– Prélude pastoral
-Allegretto con moto
-Andantino
-Final-Marche

Het concert begint om 16.00 uur en de toegangsprijs bedraagt € 5,= p.p.