Liederen van Schubert en veel meer…

De Rotterdam Chamber Music Society begint het nieuwe jaar op zaterdag 29 februari 2020 om 20.15 uur in de Bergsingelkerk met een concert dat is gewijd aan de zangstem en de piano. Julien Hervé heeft zijn collega en internationaal bekende bariton Henk Neven gevraagd om samen met pianist Hans Eijsackers een programma samen te stellen.

Geheel in de geest van RCMS nemen zij elk een leerling onder hun hoede om samen met hen het programma voor te bereiden en uit te voeren. Schubert, overbekend van zijn rijke liedrepertoire, komt aan bod met liederen maar ook met de ontroerende “Fantasie in f mineur” voor piano à quatre-mains. Daarnaast staat Beethoven op de lessenaar met zijn bijzondere liederencyclus ‘An die ferne Geliebte’ en twee liederen van Felix Mendelssohn. En ten slotte brengen de musici ook stukken van Russische bodem ten gehore.

Laat u verassen en ontroeren door deze prachtige muziek die, zoals u gewend bent, door gepassioneerde musici wordt uitgevoerd. Wij ontmoeten u graag bij onze concerten.

Programma

Felix Mendelssohn: Auf Flügeln des Gesanges (Heine) & Venetianisches Gondellied (Freiligrath)

Franz Schubert: Nacht und Träume (von Collin) ; Der Jüngling an der Quelle (von Salis-Seewis) ; Auf dem Wasser zu singen (Zu Stolberg-Stolberg) ; An den Mond (Hölty) & Fantasie in f-klein D 940 voor quatre mains

Ludwig v. Beethoven: An die ferne Geliebte (Jeiteles)

Alexandr Dargomyzhsky: The night zephyr ; The youth and the maiden & I am sad

Mikhail Glinka: Cradle song (Kukol’nik) & Do not tempt me needlessly (Baratynsky)

Pjotr Tsjaikovski: Nur wer die Sehnsucht kennt (Goethe)

Uitvoerende musici

Henk Neven – bariton
Hans Eijsackers – piano
Nanette Mans – sopraan
Gustas Raudonius – piano