Lentefair Bergsingelkerk tijdens Heilige Huisjes

Boeken, platen en nog meer. De originele kerkbanken op de galerijen van de Bergsingelkerk zijn al gevuld met honderden boeken, platen en meer. Op zaterdag 10 juni zijn al deze spullen vanaf 09:00 uur voor een kleine prijs te koop tijdens de lentefair op het voorplein van de kerk.

De Bergsingelkerk doet opnieuw mee aan Heilige Huisjes en combineert dat dit jaar met vier leuke activiteiten waaronder de lentefair. Heilige Huisjes Rotterdam verenigt kerkgebouwen, synagogen, moskeeën en tempels in een uniek stadsfestival om inwoners en cultuurliefhebbers religieus erfgoed op een andere wijze te laten ervaren.

Tijdens de lentefair kunnen liefhebbers van boeken en muziek ongetwijfeld hun slag slaan. Van Anna Enquist tot reisgidsen en van Carry Slee tot platen met muziek van Mozart. Voor of na het kopen van de nieuwste tweedehands boeken, muziek en meer kan iedereen een kijkje in de kerk nemen. In de monumentale kerk komen al meer dan honderd jaar elke zondag gelovigen samen.

De Bergsingelkerk staat bekend om haar prachtige orgel, haar rol in de Tweede Wereldoorlog als wijkplaats voor onderduikers en voedsel uitdeelpunt. Maar ook om de karakteristieke kerkbanken, de bijzondere preekstoel en het glas-in-lood. Het kerkgebouw wordt vandaag de dag ook veel gebruikt voor concerten vanwege de uitstekende akoestiek.

Flyer Lentefair BSK 2023