Samen Kerk

 

Laurenskerk

Iedere zondagmorgen om 9.00 uur vindt in de Laurenskerk een sobere vroegdienst plaats. Deze duurt niet langer dan vijftig minuten, maar alles dat bij een ‘gewone’ dienst hoort vindt plaats. Wisselende voorgangers doen dienst. Een bijzondere ervaring op het vroege uur van de zondag. Deze dienst staat onder verantwoordelijkheid van de Rotterdamse binnenstadsgemeenten: Laurenspastoraat, Maaskant Open Grenzen, de Pauluskerk en de Gereformeerde Kerk.

Kijk voor meer informatie op de website van de Laurenskerk. 


Prinsekerk

Schepenstraat 69, 3039 NC Rotterdam

De Prinsekerk is een wijkgemeente van de Hervormde Gemeente Rotterdam-Centrum.
De eredienst vindt plaats in de kapel.

In de zomermaanden zijn er 4 gezamenlijke diensten met de Bergsingelkerk
afwisselend in de Prinsekerk en de Bergsingelkerk.

Kijk voor meer informatie op de website van de Prinsekerk.


Goud op Zondag

Oecumenisch icoon tijdens vieringen Goud op Zondag in de Bergsingelkerk. Foto: Goud op Zondag

Pioniersplek Goud op Zondag is een diaconale en interculturele geloofsgemeenschap in het Oude Noorden van Rotterdam. Zelfstandig, maar sterk verbonden met het werk van Goud van Noord en hoort als pioniersplek bij de Protestantse Kerk in Nederland.

De vieringen van Goud op Zondag vinden in principe plaats op de tweede én vierde zondag van de maand in de Bergsingelkerk. De kerkdiensten beginnen om 13:00 uur en duren ongeveer tot 14:15 uur. Voor de kinderen is er een kleurboek en een kindermoment.

Een aantal keer per jaar is er een gezamenlijke dienst met de Gereformeerde kerk te Rotterdam.

Kijk voor meer informatie op de website van Goud op Zondag.


Urdu Gemeente

De Urdu gemeente bestaat voornamelijk uit christenen van Pakistaanse origine. De taal van de dienst is het Urdu. De gemeente hoort als buitengewone gemeente bij de Protestantse Kerk in Nederland. Elke zondag is er om 17:00 uur een viering in de Bergsingelkerk.

Kijk voor meer informatie op de website van de Urdu Gemeente.