Samen Kerk

Oh my God!

Een uitroep die wijdverbreid door jong en oud gebruikt wordt. Van ‘overacterende you-tubers’ tot ‘geschokte ooggetuigen’. Vaak in een niet-Christelijke context, maar we voelen de vrijheid om ‘m gewoon terug te claimen. Het drukt namelijk precies de verwondering, verrassing, blijdschap, boosheid en ontreddering uit die perfect past bij wat wij neer willen zetten en betekenen. Vol in het leven en recht in het hart

In Rotterdam zijn wij veel (jonge) mensen op het spoor gekomen die niet (meer) naar de kerk gaan, maar wel zoekend zijn naar een zinvol leven en de betekenis van God. De mensen die wij gesproken hebben missen mensen en ontmoetingen die hen aanwakkeren in hun zoektocht. Deze zoekenden, die al dan niet gelovig zijn, willen we supporten om werk te maken van hun ziel. Daarom zijn we deze werkplaats OMG begonnen. Wij experimenteren met zielsverruimende middelen en we hopen glimpen van God te vangen in het gewone leven.

We halen moed en inspiratie voor dit experiment uit vele – onverwachtse – bronnen: gesprekken met mensen, Bijbelverhalen, filosofie, Jezus, psychologie, muziek, de stad, de seizoenen, films, theologie, tv programma’s, mijmeren en bidden.

Wij kunnen het niet alleen! Wij zijn op zoek naar mensen die onze plannen een boost willen geven in de vorm van: tijd, geld, locaties, support. Wil je bijdragen op wat voor manier dan ook?

email: artehavenaar@gmail.com
www.OMG010.nl

Hieronder vind u verwante kerkgenootschappen in Rotterdam Noord die zich op loopafstand van de Bergsingelkerk bevinden.

Opstandingskerk / De Samaritaan (PKN)

Lisplein 1, 3037 AS Rotterdam

ds Rene van Loon
tel. 010 4426280
email: predikant@samaritaan.org

Jan Schippers
tel. 010 4810816
email: scriba.sam@gmail.com

iedere zondag om 10.00 uur en 17.00 uur

Prinsekerk (PKN)

Schepenstraat 69, 3039 NC Rotterdam

De Prinsenkerk is een wijkgemeente van de Hervormde Kerk.

ds Iet Buijser
tel. 06 510 828 74
email: predikant@prinsekerk.nl

Mw A. Pasalbessy
tel. 06 343 746 48

iedere zondag om 10.00 uur.

Noorderlicht (PKN)

Noorderlicht is een betrekkelijke nieuwe kerk, gesticht in 2012. Deze kerk tracht het kerk-zijn op een eigentijdse en betekenisvolle manier te benaderen. Het Noorderlicht valt binnen de Protestantse Kerk in Nederland en maakt samen met de Prinsekerk-wijkgemeente gebruik van de kerkruimten van de Prinsekerk.

Het is een sterk groeiende kerkgemeenschap met veel jongeren.

Kerkdiensten: Iedere zondag om 11.00 uur.

Contact: ds Niels de Jong,
tel. 06 4554 0371
email: niels@noorderlichtrotterdam.nl
website: www.noorderlichtrotterdam.nl

Rehobothkerk (Christelijk Gereformeerd)

Noordsingel 88 – 90, 3032 BH Rotterdam

ds J.C. Hardeman
tel: 06 571 960 12
email: janhardeman50@gmail.com

A. Hulshoff
tel. 0180 – 42 31 33
email: a.hulshoff@hotmail.com

Andreaskerk, Evangelisch-Lutherse Gemeente (PKN)

Heer Vrankestraat 51, 3036 LB Rotterdam

De lutherse gemeente is één van de oudste kerkgemeenschappen van Rotterdam en huist sinds de Tweede Wereldoorlog in de Andreaskerk aan de Heer Vrankestraat. De gemeente is ondanks de vestiging in de stad een regiogemeente die globaal heel Rijnmond omvat.

ds Martin van Wijngaarden
email: ml.van.wijngaarden@planet.nl

Secretaris v/d Kerkenraad
Sharon Winklaar