Bergsingelkerk

Bergsingelkerk

De Bergsingelkerk is een ontwerp van de bekende gereformeerde kerkarchitect Tjeerd Kuipers. Op 23 januari 1914 verleende het college van B&W van Rotterdam vergunning om de kerk te bouwen. De plechtige ingebruikneming vond plaats op 8 april 1915. De dienst werd op die dag geleid door dominee Landwehr. Het is een karakteristiek gebouw met jugendstil elementen.

Kerkzaal Bergsingelkerk

De kerk is gebouwd op een wigvorming terrein. Door zijn ligging, afmetingen en vormen is de Bergsingelkerk één van de monumentaalste kerken van architect Kuipers. De voorgevel heeft een tweetoren-front en een voorgeplaatste ingangspartij met drie deuren. Dominant boven deze ingangspartij is het grote ronde raam. Naast de beide torens bevinden zich net boven de ingang beelden van pelikanen. Ook halverwege de grote toren is een beeld van een pelikaan geplaatst. Pelikanen stonden in het vroege christendom symbool voor moederliefde. En daarmee als symbool voor de opofferende liefde van Christus.
Lees meer over de geschiedenis van de kerkelijke gemeente. 

Centraal in de wijk
De Bergsingelkerk is een multifunctioneel gebouw voor diverse activiteiten, waaronder kerkdiensten, concerten, conferenties en vergaderingen. En als verzamelpunt bij activiteiten in de wijk, zoals de Avondvierdaagse, de Halloween-optocht Liskwartier & de jaarlijkse lampionnenoptocht op kerstavond.
Lees meer over de mogelijkheden voor verhuur.