De Kerkenraad

Algemene verantwoordelijkheden

De ouderlingen en de diakenen vormen samen met de predikant(en) de leden van de kerkenraad. Zij spelen een centrale rol en dragen gezamenlijk en individueel de opbouw van de kerkelijke gemeente. Zij dragen verantwoordelijkheid voor het geestelijk en praktisch leven in de gemeente.

De Kerkenraad wordt in haar werk bijgestaan door de diaconie en het College van Kerkrentmeesters, en ondersteund door meerdere (vaste) taakgroepen en/of projectgroepen.
Zowel de diaconie, het College van Kerkrentmeesters als de taak- en projectgroepen stemmen hun beleid af op het beleid van de Kerkenraad, zoals verwoord in het vigerende Beleidsplan.

Leden van de Kerkenraad

• Nico Bos (Ouderling/Kerkrentmeester)
  • Katinka Broos (Predikant)
  • Frank van de Giessen (Ouderling)
  • Gerard Jansen (Diaken)
  • Chris van Krimpen (Ouderling)
  • Marian Luijkenaar Francken (Ouderling/Scriba)
  • Marlies van Doorn (Diaken)
  • Sija Schorel (Diaken)
  • Karen Siebel (Diaken)
  • Maarten Spaans (Ouderling/Plv. Voorzitter)
  • Fabian Vormeer (Ouderling/Kerkrentmeester)

Algemene verantwoordelijkheden

De kerkenraad vertrouwt de vermogensrechtelijke aangelegenheden toe aan het College van Kerkrentmeesters.

Het college van kerkrentmeesters stemt haar beleid af op het beleid van de kerkenraad inzake het gehele leven en werken van de kerkgemeente en doet verslag van haar werkzaamheden aan de kerkenraad

De taken zijn het in overleg met en in verantwoording aan de Kerkenraad voorwaarden scheppen voor leven en werken van de gemeente door:

Het College van Kerkrentmeesters is sinds september 2018 als volgt samengesteld:

• Nico Bos (Voorzitter/Ouderling)
  • Fabian Vormeer (Secretaris/Ouderling)
  • Jaap Huijer (Penningmeester)
  • Mark van Aartsen (lid)
  • Piet Hofland (lid)
  • Antoni Mets (lid)

Het ambt van ouderling-kerkrentmeester is een verbijzondering van het ambt van ouderling. De ouderlingen uit het College van Kerkrentmeesters maken deel uit van de Kerkenraad. De ouderling-kerkrentmeester is vrijgesteld van huisbezoek, van zijn aandeel in het toerusting-werk, het jeugdwerk en het pastoraat. Maar de kerkenraad kan de ouderling-kerkrentmeester wel met deze taken belasten.

Het college van kerkrentmeesters legt de Kerkenraad de begroting en rekening van financieel beheer voor. De Kerkenraad geeft zijn oordeel, waarna de begroting en rekening worden vastgesteld. Er wordt een samenvatting van de begroting en jaarrekening in de financiële “Balans” gepubliceerd op de website van de kerk (zie pagina Financiële Zaken).

In het gemeenteberaad wordt toelichting gegeven op de jaarrekeningen (College van Kerkrentmeesters, College van Diakenen).

Ouderling-kerkrentmeesters dienen inzicht te hebben in beheerszaken, hetzij op materieel dan wel op financieel gebied.