Gereformeerde Kerk

Iedere zondag en op christelijke feestdagen worden in de Bergsingelkerk (hoek Bergsingel-Bergselaan, Rotterdam Noord) en BMVier (Burgemeester Meineszstraat 4, Rotterdam Delfshaven) kerkdiensten gehouden die beginnen om 10.00 uur. De meeste diensten worden geleid door vaste voorgangers, namelijk Katinka Broos, Aad van Endhoven en Jan Prij. Na de dienst, die eindigt om ongeveer 11.00 uur, is er in de foyer/voorzaal van beide kerken een gezellig samenzijn van alle kerkleden en bezoekers; dit onder het genot van een kop koffie of thee en het  traditionele koekje.

Preekbespreking

Na de preek van de vaste voorgangers in de Bergsingelkerk of BMVier bestaat de mogelijkheid nader van gedachte te wisselen over de inhoud van de preek.
Neem na de dienst contact op met een van de vaste voorgangers.

Urdu Gemeente

De Bergsingelkerk heeft een bijzondere band met de URDU sprekende Protestantse Gemeente (voornamelijk Christenen van Pakistaanse origine). Zondagse vieringen vinden plaats in de Bergsingelkerk alsook in Amsterdam. Als regel beginnen de diensten om 17.00 uur.
De URDU gemeente is lid van Protestantse Kerken Nederland (PKN).

Contactpersonen:
Pastor Sarwar Eric en Asha Bhatti, tel. 030 – 293 2958

Kerkdiensten in de komende weken

voorganger: nog niet bekend

In een samenwerkingsverband van Rotterdamse Binnen­stads­­gemeenten van de Protestantse Kerk in Nederland is er iedere zondag in de Laurenskerk een laagdrempelige vroege dienst. De dienst begint om 09.00 uur en duurt tot ongeveer 10.30 uur.

Allen hartelijk welkom!

voorganger: Elbert Grosheide

Orde van dienst BSK - 230122

voorganger: Marjolein den Dulk

Inleiding op de dienst: Deze weken horen we over de eerste optredens van Jezus, wiens komst op aarde we met kerst gevierd hebben. Deze week zijn eerste optreden in de synagoge in Nazareth. Hij leest daar een tekst uit de profetie van Jesaja van een mooie tijd die eens komen zal en preekt daar vervolgens over. Jezus zegt dat hij is gekomen om deze profetie in vervulling te laten gaan. Je zou deze preek kunnen zien als een soort toespraak waarin hij ontvouwt waar hij voor staat, wat zijn programma is, zijn taak. Wat zegt dit over onze taak in het leven?

Orde van dienst BMVier- 230122

voorganger: Ineke Bakker

Iedere zondag en op de meeste christelijke feestdagen is er een kerkdienst in de Bergsingelkerk. U bent van harte uitgenodigd deze met ons te vieren.

voorganger: Aad van Endhoven

Iedere zondag en op de meeste christelijke feestdagen is er een kerkdienst in BMVier. U bent van harte uitgenodigd deze met ons te vieren.

voorganger: Ton Verbeek