Gereformeerde Kerk

Iedere zondag en op christelijke feestdagen worden in de Bergsingelkerk (hoek Bergsingel-Bergselaan, Rotterdam Noord) en BMVier (Burgemeester Meineszstraat 4, Rotterdam Delfshaven) kerkdiensten gehouden die beginnen om 10.00 uur. De meeste diensten worden geleid door vaste voorgangers, namelijk Katinka Broos, Aad van Endhoven en Jan Prij. Na de dienst, die eindigt om ongeveer 11.00 uur, is er in de foyer/voorzaal van beide kerken een gezellig samenzijn van alle kerkleden en bezoekers; dit onder het genot van een kop koffie of thee en het  traditionele koekje.

Preekbespreking

Na de preek van de vaste voorgangers in de Bergsingelkerk of BMVier bestaat de mogelijkheid nader van gedachte te wisselen over de inhoud van de preek.
Neem na de dienst contact op met een van de vaste voorgangers.

Urdu Gemeente

De Bergsingelkerk heeft een bijzondere band met de URDU sprekende Protestantse Gemeente (voornamelijk Christenen van Pakistaanse origine). Zondagse vieringen vinden plaats in de Bergsingelkerk alsook in Amsterdam. Als regel beginnen de diensten om 17.00 uur.
De URDU gemeente is lid van Protestantse Kerken Nederland (PKN).

Contactpersonen:
Pastor Sarwar Eric en Asha Bhatti, tel. 030 – 293 2958

Kerkdiensten in de komende weken

voorganger: Klaas Goverts

In een samenwerkingsverband van Rotterdamse Binnen­stads­­gemeenten van de Protestantse Kerk in Nederland is er iedere zondag in de Laurenskerk een laagdrempelige vroege dienst. De dienst begint om 09.00 uur en duurt tot ongeveer 10.30 uur.

Allen hartelijk welkom!

voorganger: Ellen Verheul

Heeft het allemaal wel zin?

Ik zei: ‘Tevergeefs heb ik me afgemat, ik heb al mijn krachten verbruikt, het was voor niets, het heeft geen zin gehad.
Maar de HEER zal me recht doen, mijn God zal me belonen’.

Allen welkom!

BSK_2020-01-19

voorganger: Herman IJzerman

Iedere zondag en op de meeste christelijke feestdagen is er een kerkdienst in BMVier. U bent van harte uitgenodigd deze met ons te vieren.

voorganger: Piet de Jong

Allen hartelijk welkom!

voorganger: Jan Prij

Iedere zondag en op de meeste christelijke feestdagen is er een kerkdienst in de Bergsingelkerk. U bent van harte uitgenodigd deze met ons te vieren.

voorganger: Marjolein den Dulk

Berlijndienst

De kerkdienst in BMVier zal dit keer in het teken staan van het bezoek dat een afvaardiging van onze gemeente gebracht heeft aan onze partnergemeente de Eliasgemeinde in Berlijn, op 7-11 november 2019.

Daar hebben we met elkaar gevierd dat 30 jaar geleden de Berlijnse muur is gevallen. De mensen daar hebben ons bezoek zeer op prijs gesteld. Een brief met hun waardering erin zal worden voorgelezen in de kerkdienst. De liturgie in de dienst is geïnspireerd op de ervaringen tijdens het bezoek: we zingen een paar liederen die toen ook gezongen werden, deels Duitstalig, en we lezen bijbelteksten die betrekking hebben op de thematiek van de mensen daar. Bij dit alles stellen we onszelf de vraag: wat kunnen wij hier en nu met deze teksten en gedachten? Hoe kan de inspiratie van hen daar, ook ons hier kracht geven? We ontdekten dat de Berlijnse muur dan wel gevallen is, maar dat muren en situaties van onderdrukking nog steeds voorkomen in de wereld. De Berlijners zijn daarom begaan met mensen wereldwijd die nu in nood zijn, en inspireren ook ons daartoe. In de voorbeden is hier ruimte voor.

Na de dienst is iedereen van harte welkom bij koffie/thee met West-Duitse koekjes en Oost-Duitse Rotkäppchen sekt. Ook is er dan ruimschoots gelegenheid om met elkaar foto’s te bekijken van dit bezoek en van eerdere Berlijnbezoeken, en verhalen uit te wisselen.
In de komende Mare staat ook een uitgebreid verslag van dit Berlijnbezoek.
Iedereen is van harte welkom bij deze dienst!