Kerkdiensten

Rond de kerkdiensten

Elke zondag en op christelijke feestdagen zijn er in de Bergsingelkerk en BMVier kerkdiensten. Onze kerkdiensten beginnen om 10:00 uur.

Allebei de kerkgebouwen zijn goed toegankelijk voor kinderwagens, rolstoelen en scootmobielen. Voor slechthorenden is er ringleiding aanwezig. De kerkdiensten zijn ook online te volgen en terug te beluisteren.

Tijdens de kerkdiensten gebruiken we de Nieuwe Bijbelvertaling 2021 en zingen we vooral uit het Liedboek 2013. Maar we gebruiken ook andere zangbundels, zoals Zangen van Zoeken en Zien. De liturgie van de kerkdiensten in de Bergsingelkerk is in de kalender hieronder te vinden door op de betreffende dienst te klikken. In BMVier is voor iedereen een Orde van Dienst beschikbaar.

Na de dienst is iedereen welkom om elkaar te ontmoeten met koffie, thee en limonade en iets lekkers.


Kindernevendienst

Iedere zondag is er in de Bergsingelkerk een aparte kindernevendienst in één van de zalen.

 


Kerkdiensten in de komende weken

voorganger: Jan Prij

voorganger: Otto Kroesen

BSK_2023-10-01x
Folder Pais

 

voorganger: Elbert Grosheide

voorganger: Piet de Vries

Vandaag staan we stil bij het verhaal waarin Jeremia van God de opdracht krijgt om in de tempelpoort te gaan staan. Hij moet op die plek alle Judeeërs die naar de tempel gaan om God te vereren oproepen hun leven te veranderen. Gods dringende boodschap is: als je niet gaat leven als kind van mij dan heeft het geen zin om de tempel binnen te gaan.
Als we door de poort de drempel overgaan nemen we wat we meemaken in onze leefwereld mee naar binnen, het huis van God in. Daar spreken we niet over God en mensen maar met God en mensen. Na dat gesprek gaan we over diezelfde drempel weer naar buiten met de motivatie om wat we binnen gehoord hebben in praktijk te brengen.
We beginnen met het verhaal van de broodpater uit Tilburg en vervolgen daarna onze weg door het Oude en Nieuwe Testament.
Piet de Vries

BSK_2023-10-08

voorganger: Herman IJzerman

voorganger: Marjo den Bakker