Hoera, de concerten beginnen weer….

Het lijkt er op dat het ergste voorbij is! Op zaterdag 12 februari speelt het fameuze Namas Duo in de kerkzaal van de Bergsingelkerk onder de slogan: Romantic Bits. Aanvang: 20.15 uur. Twee klassieke pianisten geven een pianorecital met repertoire uit de Romantiek. Het programma bestaat uit een aantal bekende juweeltjes, zowel voor vier handen als solo, maar bevat ook nieuwe ontdekkingen.
Het grootste deel van het repertoire bestaat uit muziek voor pianoduo: twee bekende en onderling zeer verschillende werken van Schubert, en een aantal stukken van Amy Beach, een Amerikaanse componiste die steeds meer bekendheid vergaart. In het solistisch werk speelt het duo een aantal korte romantische stukken van Brahms en Rachmaninoff, waarin expressie en een rijk harmonisch landschap afgewisseld worden met technische virtuositeit.

Intieme setting…

Het pianoduo richt zich niet alleen op het uitvoeren van mooie muziek, maar ook op het creëren van een intieme setting. Persoonlijke verhalen rondom de muziek die wordt gespeeld zorgen voor een sterker en direct contact met ons publiek. Zeker in deze vreemde tijden van afzondering en afstand is het belang om te communiceren en met elkaar in contact te staan enorm. De vriendelijke sfeer van de Bergsingelkerk en de hartverwarmende klank van de vleugel maakt het recital een unieke ervaring.

Het Duo bestaat uit:

Alfonso González Martínez

Alfonso is  geboren in Noia (A Coruña-Galicia), begon zijn pianostudie aan het Conservatorium van Castilla y León (Salamanca) bij pianist Patrín García Barredo en voltooide zijn Masters studie aan HKU Utrechts Conservatorium bij de beroemde Hongaarse pianiste Klara Würtz. Daarna volgde hij een contractstudie bij pianist Stephane de May op Codarts Rotterdam. Tijdens zijn carrière heeft Alfonso ervaring opgedaan in projecten met betrekking tot verschillende aspecten van de muziekwereld in landen als Spanje, Nederland, Griekenland en Portugal. Hij nam deel aan festivals zoals “II Festival internacional de Jovens Pianists” (Amarante-Portugal) en aan masterclasses door bekende docenten zoals Ana Guijarro, Boris Berman, Ferenc Rados. Tijdens zijn studie werkte hij regelmatig aan nieuwe stukken in samenwerking met componisten. Alfonso werkt als begeleider bij audities, opnames en examens, maar bijvoorbeeld ook bij religieuze ceremonies of privéuitvoeringen. Zijn belangrijkste vakgebied is vocale en ballet begeleiding. Ten slotte heeft hij deelgenomen aan verschillende interdisciplinaire projecten, met improvisatie en muziektheater.

Myrto Tzelisi

Myrto is geboren in Rethymno, Kreta, begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen op Monochordo Conservatorium. In 2012 behaalde ze haar piano Degree met Cum Laude onder leiding van E. Featham. Ze vervolgde haar muziekstudie aan het Attiko Conservatorium in de klas van D. Mallouhos en in 2014 behaalde ze daar haar diploma met Cum Laude. Tegelijkertijd studeerde ze natuurkunde aan de Universiteit van Athene, waar ze in 2016 afstudeerde. In 2018 voltooide ze haar Master pianostudie bij Martijn van den Hoek aan HKU Utrechts Conservatorium en daarna volgde ze een contractstudie bij Stephane de May op Codarts Rotterdam. Myrto heeft met succes deelgenomen aan nationale competities zoals FILONAS (2014) maar ook aan concerten en festivals in Griekenland, Nederland en Spanje, zoals de Liszt Week (Tivoli Vredenburg). Haar passie voor communiceren via muziek maakt haar een actieve kamermuziekspeler en pianobegeleider met jarenlange ervaring in het werken met zowel instrumentalisten en vocalisten als met kerkkoren. Ze heeft ook deelgenomen aan artistieke samenwerkingsprojecten zoals muziektheater, muziek- en dansimprovisatie enz.

Bestel op: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/romantic-bits-11-12-2021