Give me the life I love

Liedrecital door Frank Hermans (bas-bariton) en Myrto Tzelisi (pianist). Twee liederencycli van Vaughan Williams en Finzi aangevuld met pianomuziek van Schubert.

Ons programma is gebaseerd op het concept van reizen en ontdekken, door onze zucht naar vrijheid, gedreven door onze innerlijke verlangens of de realiteit die ons omringt. Het idee van frisse, nieuwe energie, ontdekkingen en innerlijke groei.

 Songs of Travel

De eerste cyclus heet ‘Songs of Travel’ en daarin verlaat de hoofdpersoon het huis en probeert zijn weg elders te vinden. De natuur weerspiegelt de ziel en de innerlijke reis.

Het stuk voor piano solo, tweede deel uit Schuberts Pianosonate Op. 959, schildert de innerlijke reis met in het begin een kalme, melancholische melodie, maar plotseling steekt de storm op. Continue transformaties en veranderingen in tonaliteit en klankkleuren in het middendeel tonen de onzekerheid en de pijn van de reis. Het beginthema keert net iets anders terug aan het eind, zoals de zwerver uit ‘Songs of Travel’ veranderd is aan het eind van zijn reis.

Let us Garlands bring

Finzi, ‘Let us Garlands bring’ toont in zijn cyclus alle aspecten van het leven. Van de wieg tot het graf, van lente tot winter. De cyclus eindigt met een viering van liefde, plezier en leven zoals alleen Shakespeare dat kan uitdrukken.

 Ondek de natuur

Door muziek en poëzie willen we de natuur oproepen en het publiek uitnodigen om de noodzaak te zien van het ontdekken van de natuur en de vrijheid die dat biedt, zeker tijdens een periode van ‘binnen’ zitten, geïsoleerd zijn, bijvoorbeeld door een lockdown.

Reservering via:
https://docs.google.com/forms/d/1KwGXQGoYvh65ixoUxz0nZIIyNlnJ5yfbClorpM0AJlM/edit