Gestrande vluchtelingen: hoop en wanhoop…

Terwijl wij onze kersstol verorberen en nippen aan een glaasje wijn, zitten talloze vluchtelingen in gammele tenten. In extreme kou of juist ondraaglijke hitte. Onveiligheid, gebrek aan schoon drinkwater, medicijnen, sanitaire voorzieningen. En misschien wel het ergst van alles: de uitzichtloosheid, het jarenlange, onzekere wachten. Dat is de realiteit waarin duizenden kinderen in Griekse vluchtelingenkampen opgroeien.

Partnerorganisaties

Via 3 partnerorganisaties helpt Kerk in Actie vluchtelingen in Griekenland met voedsel, kleding, zorg en onderwijs.

Partner Borderline laat vluchtelingen bij aankomst op Lesbos op krachten komen door ze eten en drinken aan te bieden. Daarna krijgen ze hulp bij het invullen van officiële documenten. Op een eigen school kunnen vluchtelingenkinderen van 6 tot 17 jaar lessen Engels, Grieks en wiskunde volgen.

Partner Synyparxis geeft zorg en begeleiding aan alleenreizende minderjarige vluchtelingen in vier opvangcentra op het Griekse vasteland.

In de voedselkeuken van partner Apostoli in Athene krijgen vluchtelingen en dakloze Grieken elke dag een maaltijd. Arme gezinnen krijgen elke maand een voedselpakket en in vluchtelingenkampen worden zeep en andere spullen voor persoonlijke verzorging uitgedeeld.

Helpt u mee?

Kom ook in actie en geef! Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland!
Uw bijdrage kunt u storen op de bankrekening van de Diaconie van de Gereformeerde Kerk Rotterdam: NL26 INGB 0000 1523 27 of via een betaalverzoek: https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=q7vwAiP7lGAGIIdS9pAICFIt1Xmpl3rA