Vaste bespelers

De Bergsingelkerk kent een aantal muziekgezelschappen die regelmatig bij ons op het podium staan. Hieronder stellen we deze aan u voor.


Sinfonia

Sinfonia Rotterdam is een orkest dat zich specialiseert in het uitvoeren van muziek uit de klassieke periode. Voor het seizoen 2018-2019 staan werken van meestercompo-nisten Haydn en Mozart op het repertoire, alsook gecompliceerde werken van Sjostakovitsj en de vurige Carmen Suite van Bizet. En dan nog een feestelijke opera met aria’s van Mozart en Rossini.

Artistiek leider / directeur is Conrad van Alphen

Kaarten bestellen via 06 523 313 07 of email res@sinfoniarotterdam.nl


Kamerkoor Ad Libitum

Op vrijdag 8 maart 2019 zong het kamerkoor Ad Libitum voor een volle zaal Madrigalen uit Italië en de Lage Landen onder de titel: Hartstocht en Minnepijn. Het kamerkoor is een Rotterdams vocaal ensemble onder leiding van oprichter Frank de Groot. Het koor specialiseert zich in het uitvoeren van herontdekte meesterwerken.

Tel: 06 15 39 89 46, email adlibitum@filternet.nl

Adres: Rodenrijsestraat 30A
3037 NH Rotterdam.


DoelenEnsemble

Het Rotterdamse DoelenEnsemble is een enthousiaste groep jonge musici, die overal waar muziek aanraakt, de mensen raakt. Het is een hedendaagse muziek ensemble. De concerten zijn van internationaal topniveau en dagen het publiek uit met bijzondere stukkeuzes. Jonge componisten worden samengebracht met meesterwerken uit de recente muziekliteratuur. Het is klassieke muziek zoals die zelden te beluisteren is. Componisten zoals Steve Reich, Tan Dun en Steve Coleman spelen met ons samen en deze concerten zijn een happening!

In de Bergsingelkerk zijn onlangs twee bijzondere muziekstukken opgevoerd. In december 2018 speelde het Ensemble een meesterwerk van Peter-Jan Wagemans getiteld Beeldenstorm. Het thema was vluchtelingen-problematiek en geloofsstrijd.

In april 2019 werd het ontroerende religieuze muziekstuk Jesus’ Blood Never Failed Me Yet van Gavin Bryers opgevoerd.

Artistiek leider: Maarten van Veen

Adres: Kruisstraat 2, 3012 CT Rotterdam.
Contact: doelenensemble@gmail.com


Rotterdam Chamber Music Society

De Rotterdam Chamber Music Society (RCMS) is een samenwerkingsverband van jonge muzikale talenten en professionele musici uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest. RCMS organiseert laagdrempelige concerten op hoog artistiek niveau, voor iedereen toegankelijk door de gratis entree.

Om jonge musici de kans geven om meer podiumervaring op te doen met kamermuziek. Dit was vijf jaar geleden de drijfveer voor Julien Hervé, soloklarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO), om de Rotterdam Chamber Music Society (RCMS) op te richten. In november 2013 gaf RCMS haar eerste concert en inmiddels zijn er al weer vele gevolgd.

De Bergsingelkerk in Rotterdam-Noord is de belangrijkste locatie voor de concerten, niet toevallig dichtbij de woning van Julien Hervé, die hiermee zijn eigen wijk wil betrekken bij het stimuleren van jong talent. Het publiek is nog steeds groeiende: het hoge artistieke niveau gecombineerd met de laagdrempeligheid van de concerten (gratis toegang met een vrijwillige bijdrage na afloop) trekt veel (buurt)bewoners aan.

Artistiek leider: Julien Hervé
Zakelijk leider: Eefje Habraken
rotterdamchambermusicsociety@gmail.com