Concerten

De zaal, het podium en de Steinway

De Bergsingelkerk is vanwege de uitstekende akoestiek bijzonder geschikt voor concerten en conferenties. Sinds de grondige verbouwing van de kerkzaal in 2018 met onder andere een nieuw podium van ca. 100 m2 is de populariteit van de kerk sterk toegenomen. De honderd jaar oude, doch volledig gereviseerde Steinway B2 vleugel heeft een bijzondere klank, duidelijk niet die van een moderne vleugel. Authentiek is in, dus in de Bergsingelkerk kun je horen hoe Brahms en Mahler, Schönberg en Tsjaikovsky echt hebben geklonken. Maar ook voor moderne muziek is de vleugel geschikt. De bekende pianist Bobby Mitchell die met Het Doelen Ensemble het instrument bespeelde, verklaarde:

“I think the instrument is of extreme high quality. The sound is inviting and varied, and the key depth and action invite the player to look for a variety of sound quality and different modes of attack. The instrument is unlike many Steinways one encounters in a couple of ways and these difference make the instrument unusual and memorable. The key depth and suppleness in the action is one observation that makes the instrument unique, and certainly plays in its favor. The warm but indirect sound is another, a quality that I like very much and a quality that suits the acoustics in the church very well. I think it is a very fine instrument and it would be a pleasure to come and play a recital on it one day!”

Steinway niet alleen voor concerten!

De banken van de kerkzaal zijn origineel (van calvinistische origine!), maar bekleed en zitten zeer comfortabel. De zaal kan ongeveer 250 bezoekers herbergen, terwijl koffie en andere dranken kunnen worden gebruikt in de voorzaal.

Hieronder een overzicht van concerten die in de komende tijd plaatsvinden. Kijk op onze kalender voor een compleet overzicht.

Concertagenda

In de gloria

Concert: In de gloria! van Wishful Singing
Tickets: € 22,50 via de website van Wishful Singing.

1000 jaar zingevende muziek om het tijdelijke te doorbreken
Muziek die je dichter bij jezelf brengt, dat is de essentie van In de gloria! Een nieuwe reeks concerten van Wishful Singing op prachtige locaties en kerkjes door heel Nederland. Klanken van troost en hoop geven een gevoel van meer verbinding met jezelf en met de mensen om je heen.

2022 is voor de zangeressen een jaar geweest met veel zelfreflectie, waarin ze zichzelf nog beter hebben leren kennen. Om die ruimte te voelen is rust en het samen maken van muziek onmisbaar geweest. Deze ervaring willen ze graag bieden aan iedereen die hier behoefte aan heeft.

Wishful Singing zingt muziek die de ruimte schept om je echt even stil te laten staan en zijn; van doorvoelde gregoriaanse gezangen uit de middeleeuwen tot levenslustige composities van hedendaagse componisten. De muziek wordt omlijst door zinrijke en inspirerende poëzie, die het concert een extra dimensie geeft. Vier met Wishful Singing de schoonheid en kracht van de muziek en beleef een moment van bezinning en vreugde.

Met muziek van o.a. Hildegard von Bingen, Henry Purcell, Ola Gjeilo en Maurice Duruflé.

“De zang van Wishful Singing is zowel hemels als aards. De stemmen die in bijvoorbeeld het ‘Ave Maria’ van Palestrina zo prachtig harmonieus samenklinken, waaieren ook weer uiteen in vijf heel verschillende muzikale persoonlijkheden: uitdagend of meer ingetogen, vloeiend of ruiger.”
– Winand van de Kamp, Haarlems Dagblad

Promotievideo: (145) In de gloria | Wishful Singing | Trailer – YouTube

Orgelconcert

‘Hopeless nostalgia’ is een programma met Syrische volksmuziek en eigen composities van de befaamde oed-speler Jaber Fayad. Daarnaast horen we ook “Les ruines circulaires” van Tristan Murail voor klarinet en viool. Jaber Fayad en zijn ensemble leidt ons hiermee samen met Bruno Bonansea (aanvoerder klarinet bij het RPhO) met een kwart toon tegelijk van muziek uit het Midden-Oosten naar de hedendaagse kamermuziek.

Orgelconcert