Concerten

De zaal, het podium en de Steinway

De Bergsingelkerk is vanwege de uitstekende akoestiek bijzonder geschikt voor concerten en conferenties. Sinds de grondige verbouwing van de kerkzaal in 2018 met onder andere een nieuw podium van ongeveer 100 m2 is de populariteit van de kerk sterk toegenomen. De ruim honderd jaar oude en volledig gereviseerde Steinway B2 vleugel heeft een bijzondere klank, waarbij het duidelijk is dat deze klank anders is dan een moderne vleugel. Maar natuurlijk is de vleugel ook voor moderne muziek geschikt. De bekende pianist Bobby Mitchell die met Het Doelen Ensemble het instrument bespeelde, verklaarde:

“I think the instrument is of extreme high quality. The sound is inviting and varied, and the key depth and action invite the player to look for a variety of sound quality and different modes of attack. The instrument is unlike many Steinways one encounters in a couple of ways and these difference make the instrument unusual and memorable. The key depth and suppleness in the action is one observation that makes the instrument unique, and certainly plays in its favor. The warm but indirect sound is another, a quality that I like very much and a quality that suits the acoustics in the church very well. I think it is a very fine instrument and it would be a pleasure to come and play a recital on it one day!”

Steinway niet alleen voor concerten!

De banken van de kerkzaal zijn origineel maar bekleed en zitten comfortabel. De zaal kan ongeveer 250 bezoekers herbergen. Na afloop kunnen bezoekers koffie en andere dranken nemen in de voorzaal.

 

 

Hieronder een overzicht van concerten die in de komende tijd plaatsvinden. Kijk op onze kalender voor een compleet overzicht.


Concertagenda

Een nieuw opgericht trio, dat de RCMS-gedachte helemaal omarmt: de jonge Portugese talentvolle Joana Lima, klarinet, was al een keer te gast in het Franse programma in 2023. Nu komt ze samen met twee andere vrouwelijke talenten beroemde trio’s voor klarinet, cello en piano spelen in Rotterdam. Daarbij nodigde ze landgenote Ana Mikus, cello, uit, en de ervaren Amerikaanse pianiste Lauretta Bloomer, die al lang in Rotterdam woont. Lauretta coacht graag jonge musici en met deze twee jonge talenten is er sprake van vuur en vlam, die roept om vaker met elkaar musiceren: Ze richtten er speciaal het ‘Lumina Trio’ voor op. Naast prachtige trio’s voor piano, klarinet en cello, brengen de jonge Portugese dames ook Fado in het programma.

Musici:
Joana Lima – klarinet
Ana Mikus – cello
Lauretta Bloomer – piano

Na de zomer wordt de focus geheel op de klarinet gelegd, en komt klarinettist en artistiek leider Julien Hervé zelf ook weer ‘aan het woord’ op het podium. Nadere informatie volgt, maar vrijdag (25/10) in Charlois en zaterdag (26/10) in de Bergsingelkerk staan de musici garant voor muziek uit alle windstreken, uitgevoerd door Julien Hervé met studenten, ex-studenten en jonge componisten, die samen het Maasklarinet-ensemble vormen.

Musici:
José Fernando, Abraham Gomèz, Julien Hervé, Ken Kunita & Joana Lima