Concerten

De zaal, het podium en de Steinway

De Bergsingelkerk is vanwege de uitstekende akoestiek bijzonder geschikt voor concerten en conferenties. Sinds de grondige verbouwing van de kerkzaal in 2018 met onder andere een nieuw podium van ca. 100 m2 is de populariteit van de kerk sterk toegenomen. De honderd jaar oude, doch volledig gereviseerde Steinway B2 vleugel heeft een bijzondere klank, duidelijk niet die van een moderne vleugel. Authentiek is in, dus in de Bergsingelkerk kun je horen hoe Brahms en Mahler, Schönberg en Tsjaikovsky echt hebben geklonken. Maar ook voor moderne muziek is de vleugel geschikt. De bekende pianist Bobby Mitchell die met Het Doelen Ensemble het instrument bespeelde, verklaarde:

“I think the instrument is of extreme high quality. The sound is inviting and varied, and the key depth and action invite the player to look for a variety of sound quality and different modes of attack. The instrument is unlike many Steinways one encounters in a couple of ways and these difference make the instrument unusual and memorable. The key depth and suppleness in the action is one observation that makes the instrument unique, and certainly plays in its favor. The warm but indirect sound is another, a quality that I like very much and a quality that suits the acoustics in the church very well. I think it is a very fine instrument and it would be a pleasure to come and play a recital on it one day!”

Steinway niet alleen voor concerten!

De banken van de kerkzaal zijn origineel (van calvinistische origine!), maar bekleed en zitten zeer comfortabel. De zaal kan ongeveer 250 bezoekers herbergen, terwijl koffie en andere dranken kunnen worden gebruikt in de voorzaal.

 

 

Hieronder een overzicht van concerten die in de komende tijd plaatsvinden. Kijk op onze kalender voor een compleet overzicht.


Concertagenda

Orgelconcert

Miriam IJsseldijk – sopraan
Jan Wiilem Passchier – piano
Marc Schippers – orgel
Jeroen Bron – fluit

Tickets: www.podiumplein.nl

2023 Toonkunst Feeling Good flyer
Feeling Good

Kamerkoor en Middenkoor van Toonkunst zingt en swingt deze avond!
Het programma bestaat uit een grote variatie aan pop, jazz en musical, met oa. Koeien van Brigitte Kaandorp, een medley uit Cats en Feelin’ Good van  Michael Bublé

Met speciale gast de wereldberoemde jazzzangeres Denise Jannah wordt het een bijzonder avond vol swingende muziek.
Voorafgaand aan het concert is er een sing along met Denise Jannah, onder leiding van Maria van Nieukerken. Een geweldige muzikale ervaring om aan mee te doen! Je hoeft niets van tevoren in te studeren of mee te nemen. De sing along begint om 19:00 en om mee te doen kun je een combi-ticket kopen op onze website. 

Kijk voor meer info op www.toonkunt.nl en bestel de kaarten online.
Kaartverkoop aan de zaal is mogelijk zolang het concert niet is uitverkocht.

Orgelconcert

Orgelconcert

Orgelconcert