Cultuur

Cultuuragenda

Jean-Jacques Suurmond schreef een boek met de prachtige titel: “God zijn. Een oefening in bescheidenheid”. In dit boek beschrijft hij zijn spirituele reis, spelend met de geloofsbelijdenis, langs autobiografische verhalen en reflecties en moderne thema’s. Heel authentiek zet hij zo vaste ideeën over geloof en leven op zijn kop.
We lezen het boek niet, maar pikken teksten uit het boek, die we samen lezen en net zo meanderend als Suurmond bespreken we onze eigen geloofs(on)waarheden

We zijn inmiddels gewend aan het Nieuwe Liedboek, al komen we regelmatig liederen tegen die nog onbekend zijn.
Maar naast de liederen staan er ook vele gebeden en gedichten in het Liedboek. Die komen in de kerkdiensten niet vaak aan bod.
Daarom bespreken we er een aantal in een gespreksgroep.

Feestelijk Concert

Edwin Vooijs – 35 jaar organist. Op zaterdag 2 november a.s. is er een feestelijk concert in de Bergsingelkerk ter gelegenheid van het 35-jarig organisten jubileum van Edwin Vooijs.

Samen met zijn muzikale vrienden heeft Edwin een divers programma samengesteld met muziek van o.a. Stopford, Vierne, Mozart, Fauré, Matter e.a. Aan dit concert wordt meegewerkt door:
Johan den Hoedt – Gerard van der Zijden – Richard Bos (orgel)
Jeanette Jelier (dwarsfluit) – Alisa van Dijk (viool)
Nova Voce o.l.v. Ilona van Grondelle-de Kievit – Cantorij Bergsingelkerk
Na afloop wordt u uitgenodigd om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar na te praten. De aanvang van het concert is om 15:00 uur en de toegang is gratis. Welkom!

Muzikaal hoogtepunt

Het Nieuwe Koor zingt liederen uit Argentinië, zowel klassieke als volksmuziek, samen met trio Tangata.

De muzikale leiding berust bij Maud Meilof. Zie ook www.HENK-HETNIEUWE KOOR.nl

Concert heNK Pasiones Argentinas 16 nov

Onder leiding van een ervaren arabist worden iedere derde woensdag van de maand gedeelten van de Koran besproken.
Iedereen welkom, aanhaken kan altijd. Meld u bij het Kerkelijk Bureau, tel. 010 – 466 0378.