Cultuur

Cultuuragenda

Rotterdam Chamber Music Society concerteert weer in de Bergsingelkerk!

De eerste concerten van het nieuwe seizoen van de Rotterdam Chamber Music Society zetten de blaasinstrumenten in het zonnetje. 13 ervaren én jonge talenten gaan samen op zoek naar een gezamenlijke adem en klank. Om dit te realiseren hebben we dirigent Benoit Fromanger gevraagd op de bok te gaan staan. Hij brengt zijn brede ervaring als fluitist en als muziekpedagoog mee. Met muziek van J.S. Bach, de ‘Petite symphonie’ van C. Gounod, de ‘Serenade op 7’ van R. Strauss en de ‘Dixtuor’ van G. Enescu, verkennen we in dit programma vier eeuwen muziekgeschiedenis. De fluiten, hobo’s, klarinetten, fagotten en hoorns gaan voor een adembenemende avond zorgen!

Programma:

3 ‘koralen’ – J.S. Bach
‘Petite symphonie’ – C. Gounod
‘Dixtuor’ – G. Enescu
‘Blazers serenade’ – R. Strauss

Uitvoerende musici:

Juliette Hurel, Elif Ozgur – fluit ; Avesta Yusufi, Antoine Métivier – hobo ; Julien Hervé, Norma Rousseau – klarinet ; Adrien Goldschmidt, Antonio Azzolini, Hans Wisse – fagot ; Bob Stoel, Cyril Vittecoq, Lucas Jansen, Karla Hernandèz Reyes – hoorn.

Onder leiding van Benoit Fromanger.

Op vrijdagavond 19 november vindt in de Bergsingelkerk een bijzonder klassiek concert plaats. Medewerking wordt verleend door professionele musici, namelijk de pianist Ad Broeksteeg en het strijkkwartet Amici della Musica met Frank de Groot (1e viool), Monica Vitali (2e viool), Jan Navarro (altviool) en Mette Seidel (cello). Een muzikale inleiding op het concert begint om 19.00 uur en het eigenlijke concert om 20.15 uur. De avond belooft een gevarieerd programma te bieden, met onder meer JS Bach (vier delen uit de Kunst der Fuge), Grieg, Stravinsky en twee premières van een Rotterdamse componist. Toegang is gratis (vrije gift na afloop). Het thema van deze productie ‘weg van verandering’ heeft niet alleen betrekking op vernieuwende stromingen in de klassieke muziek, maar ook op noodzakelijke maatschappelijk veranderingen m.b.t. de klimaatproblematiek. Deze laatste worden verklankt in het niet eerder uitgevoerde strijkkwartet Rising Awareness van Bonke.