Cultuur

Cultuuragenda

Uitgevoerd worden de beroemde Mass for four voices van William Byrd, en een aantal kleinere werken van tijdgenoten als Thomas Morley, Thomas Tallis en Peter Philips.
Daarnaast werk van hedendaagse componisten, zoals William Walton, James MacMillan, John Tavener en Eric Whitacre.
Enkele werken worden achtstemmig uitgevoerd.

zaterdag 18 juni 2022 om 20.15 uur, Bergsingelkerk te Rotterdam toegang € 17,50
Voorverkoop € 15,- (kinderen gratis) via website http://www.alexanderkamerkoor.nl

Voor de laatste concerten van dit seizoen staan het pianokwintet van de Russische componist Aleksander Borodin en “Im fremden Land” van de hedendaagse Franse componist Philippe Hersant op het programma. Borodin componeerde het Pianokwintet tijdens een vakantie in Italië. Het stuk toont duidelijk de muzikale verbeeldingskracht van deze componist. In het werk van Philippe Hersant weerklinken subtiele orkestraties; poëtische klimaten en introspectieve mijmeringen openbaren zich. Hij komt naar Rotterdam om de Nederlandse première van zijn stuk mee te maken.

Voor deze concerten starten we een samenwerking met het Eindhovense Storioni Festival, waarin dezelfde musici zullen optreden. Bart van de Roer en Julien Hervé zijn docenten bij Codarts en werken graag samen met jong talent. Het Sonoro Quartet is finalist van het Storioni Concours 2021, en ze nemen deel aan de Nederlandse Strijkkwartet Akademie. Evenals de RCMS, wil het Storioni Festival met zijn concours en de NSKA jonge talenten ervaring laten opdoen en concerten voor ze creëren. Na het bereiken van de finale in het festival, spelen ze nu samen met Bart van de Roer en Julien Hervé, hier bij RCMS. Deze samenwerking geeft de jonge talenten een bredere exposure en, in dit geval, de unieke kans om met de componist aan een stuk te werken. Bart van de Roer speelt met deze vier jonge musici van het Sonoro Quartet het stuk van Borodin. Julien Hervé voegt zich bij hen voor het Franse werk. Eerder deze maand speelde het Sonoro Quartet in het Muziekgebouw Eindhoven en TivoliVredenburg Utrecht.

Een zonnig programma om samen de zomer in te gaan!

Programma:
Pianokwintet – A. Borodin
Im fremden Land – P. Hersant
Musici:
Bart van de Roer – piano
Julien Hervé – klarinet
Mona Verhaas – viool
Jeroen de Beer – viool
Séamus Hickey – altviool
Paul Heyman – cello

Op woensdag 22 juni zal Leonie van Staveren ons vertellen over haar pelgrimage naar Santiago de Compostella.
“Wat me aantrok was de hectiek achter te laten, de leegte in te lopen en te zien waar het pad me brengt”. Wat betekent het om je toe te vertrouwen aan de weg, aan het onbekende?
De ervaring van Leonie is dat zij de spirituele dimensie werd ingezogen toen ze ging lopen.
Zij was niet alleen pelgrim. Tijdens haar onderweg-zijn werd ook herbergier-zijn in haar wakker geroepen. Zij werd herbergier langs de weg van andere pelgrims. Bijzondere ontmoetingen en gesprekken. Inmiddels terug in Nederland vraagt zij zich af hoe kun je hier herbergier zijn in het leven dat je nu leeft?

Toegang vrij
Aanmelden via lydia.roosendaal57@gmail.com

 

 

 

 

Stella Brüggen

Eindexamenrecital

toegang gratis