Cultuur

Cultuuragenda

Je bent van harte uitgenodigd voor onze tentoonstelling ‘I wonder….what do you have to say?’ in de Bergsingelkerk
De tentoonstelling prikkelt uw zintuigen en laat je meevoeren op een reis door kunst die niet alleen gezien, maar ook gehoord en gevoeld kan worden. Een unieke zintuiglijke ervaring.
Ontdek kunstwerken die je uitdagen en je laat nadenken over….what do you have to say?
Jan de Bas en Jeroen JJ Graus nodigen je graag uit voor deze tentoonstelling ‘I wonder……what do you have to say?
De opening is op zaterdag 20 april om 13.00 uur en het programma duurt tot 17.00 uur.
Na de opening is de tentoonstelling te zien op: 4 en 11 mei van 15.00 tot 17.00 uur.
De finnisage is op vrijdag 31 mei om 16.00 uur.
U bent welkom en we zien u graag!!

Het Lumina Trio bestaat uit drie vrouwelijke musici, waarvan er twee jonge aanstormende talenten zijn.  De jonge Portugese Joana Lima, klarinet, nodigde landgenote en celliste Ana Maria Mikus, uit, en samen met de ervaren Engelse pianiste Lauretta Bloomer uit Rotterdam stelden ze een programma voor u samen. Naast de prachtige trio’s voor piano, klarinet en cello van Brahms en Fauré staat ook een onbekender werk van de vrouwelijke Franse componiste Louise Farrenc op het programma.

Wees welkom op zaterdag 20 april in de Bergsingelkerk en laat uw oren strelen door deze prachtige werken!

Toegang gratis, vrije gift na afloop

Poster concert Bergsingelkerk (1)

Op zondagmiddag 21 april om 15:00 uur speelt het Neflac Ensemble in de Bergsingelkerk te Rotterdam. Het wordt een bijzonder programma met muziekstijlen die uiteenlopen van barok tot moderne fluittechnieken. Een zeer gevarieerd, goed in het gehoor liggend programma waarbij de gehele fluitfamilie van piccolo tot contrabasfluit aan bod komt.

Het Neflac Ensemble is in 2011 door de Nederlandse Fluit Academie opgericht. Het bestaat uit tien getalenteerde jonge dwarsfluitisten tussen 13 en 27 jaar, afkomstig uit het hele land.

Bekijk de trailer en bestel uw kaarten via deze link    (dat is deze link: https://neflac.nl/neflac-ensemble/)

Meer over het Neflac Ensemble

Het Neflac Ensemble is in 2011 door de Nederlandse Fluit Academie opgericht. Het bestaat uit tien getalenteerde jonge dwarsfluitisten tussen 13 en 27 jaar, afkomstig uit het hele land. De aandacht ligt op het leveren van artistieke topkwaliteit; de fluitisten worden uitgedaagd om hun beste spel te laten horen én te leren van de andere ensembleleden. Deelnemers kunnen meerdere jaren in het ensemble meespelen, en naar gelang hun ontwikkeling, doorgroeien naar andere stemmen. Hiermee is het Neflac Ensemble een kweekvijver voor fluittalent dat aan de hoge toelatingseisen van de Nederlandse conservatoria weet te voldoen; meerdere oud-ensembleleden hebben hun conservatoriumstudie ondertussen succesvol afgerond!

De Bergsingelcantorij ondersteunt meerdere keren per jaar de gemeentezang in kerkdiensten en bij concerten. De cantorij zingt bekende en onbekende liederen. De leden van de cantorij repeteren wekelijks op dinsdagavond van 19.00 – 20.15 uur.

Vind je het leuk om te zingen? Neem dan contact op met Edwin Vooijs (cantor).

Literatuur & Ademruimte in een benauwde samenleving
Waar halen schrijvers  hun inspiratie vandaan? Speelt geloof een rol in leven en
werk? Schrijven is een eenzaam vakwerk, hoe vinden schrijvers  een relatie met
de samenleving en waar vinden zij ademruimte?
Waar maken zij zich zorgen over in de huidige  samenleving? Wat hopen zij?
Zomaar een handvol vragen die wij voorleggen aan twee topschrijvers met
Rotterdamse roots: Woensdag 28 februari was Marcel Möring de gastspreker in de Bergsingelkerk. Op 24 april is dat Abdelkader Benali.
Tijd: 20.00-21.30 uur, met gelegenheid tot napraten onder het genot van een
drankje.
Inloop: vanaf 19.30 uur.

Abdelkader Benali is een Marokkaans-Nederlandse schrijver, Tv-presentator en
columnist van Trouw. Hij kwam op zijn vierde naar Rotterdam, groeide op om de hoek van de Bergsingelkerk op aan de Berkelselaan. Nu woont hij in Amsterdam.

Benali verheugt zich nu al op de lezing in de buurt waar hij als buitenbeentje
opgroeide. Recente boeken van hem zijn:
Weekendmiljonair, Paradijsvogel, en Reizigers van een nieuwe tijd.

Wees van harte welkom!

Bijdrage in de kosten € 5,-