Cultuur

Cultuuragenda

Film ‘Le grand bain’
Zin in een energieke film die bij vlagen onweerstaanbaar is?
Kom dan kijken naar ‘Le grand bain’, een Franse tragikomische film uit 2018!
De depressieve Bertrand (Amalric) vindt langzaam maar zeker plezier in het leven terug wanneer hij zich aansluit bij een groepje mannelijke synchroonzwemmers. Ook de andere zwemmers hebben zo hun problemen, maar schaamte over hun favoriete bezigheid is er daar niet één van.
De film duurt precies twee uur. We beginnen daarom al met het draaien van de film om 19.30 uur.
Inloop vanaf 19.00 uur.

DBS SCHUBERT met link

5+5=8 | OCTET – FRANZ SCHUBERT
bezetting: strijkkwintet + fagot + klarinet + hoorn

5+5=12 | LIEDEREN – FRANZ SCHUBERT
bewerking: Alexander van Eerdewijk (2022)
bezetting: strijkkwintet + blaaskwintet + sopraan + tenor

De Bergsingelcantorij ondersteunt meerdere keren per jaar de gemeentezang in kerkdiensten en bij concerten. De cantorij zingt bekende en onbekende liederen. De leden van de cantorij repeteren wekelijks op dinsdagavond van 19.00 – 20.15 uur.

Vind je het leuk om te zingen? Neem dan contact op met Edwin Vooijs (cantor).

In de gloria

Concert: In de gloria! van Wishful Singing
Tickets: € 22,50 via de website van Wishful Singing.

1000 jaar zingevende muziek om het tijdelijke te doorbreken
Muziek die je dichter bij jezelf brengt, dat is de essentie van In de gloria! Een nieuwe reeks concerten van Wishful Singing op prachtige locaties en kerkjes door heel Nederland. Klanken van troost en hoop geven een gevoel van meer verbinding met jezelf en met de mensen om je heen.

2022 is voor de zangeressen een jaar geweest met veel zelfreflectie, waarin ze zichzelf nog beter hebben leren kennen. Om die ruimte te voelen is rust en het samen maken van muziek onmisbaar geweest. Deze ervaring willen ze graag bieden aan iedereen die hier behoefte aan heeft.

Wishful Singing zingt muziek die de ruimte schept om je echt even stil te laten staan en zijn; van doorvoelde gregoriaanse gezangen uit de middeleeuwen tot levenslustige composities van hedendaagse componisten. De muziek wordt omlijst door zinrijke en inspirerende poëzie, die het concert een extra dimensie geeft. Vier met Wishful Singing de schoonheid en kracht van de muziek en beleef een moment van bezinning en vreugde.

Met muziek van o.a. Hildegard von Bingen, Henry Purcell, Ola Gjeilo en Maurice Duruflé.

“De zang van Wishful Singing is zowel hemels als aards. De stemmen die in bijvoorbeeld het ‘Ave Maria’ van Palestrina zo prachtig harmonieus samenklinken, waaieren ook weer uiteen in vijf heel verschillende muzikale persoonlijkheden: uitdagend of meer ingetogen, vloeiend of ruiger.”
– Winand van de Kamp, Haarlems Dagblad

Promotievideo: (145) In de gloria | Wishful Singing | Trailer – YouTube

Teksten lezen we vaak met het verstand, maar dan komen ze vaak niet binnen. Als we aandachtig  lezen en aanwezig zijn bij een tekst kan deze vaak onverwacht open gaan.

In deze korte meditatieve sessies van circa een half uur gaan we lezen en mediteren wij met hart en lichaam.
Een groepje mensen uit de Bergsingelkerk verzorgt afwisselend deze meditaties.

Je kunt aanhaken op elke eerste dinsdag  van de maand vanaf januari 2023.