Cultuur

Hayo Boerema – hoofdorgel
Wiecher Mandemaker – dirigent

Laurenskerk, Rotterdam

Deel I begint om 10.30, deel II om 13.30 uur. De kerk gaat om 9.00 uur ‘s ochtends open.

Onze Matthäus is anders dan andere uitvoeringen in het land: vrij toegankelijk voor jong en oud, in een monumentale kerk, als onderdeel van een kerkdienst op Palmzondag, met momenten waarop je zelf kunt meezingen. Deze vorm is niet nieuw. De Laurenscantorij voert de Matthäus al jarenlang op deze manier uit, zoals wij ook Bachs cantates laten klinken tijdens cantatediensten. De Matthäus is door Bach zelf voor een kerkdienst geschreven. Zo beleef je de muziek pas echt goed.

Toegang vrij. Collecte na afloop

Onder leiding van een ervaren arabist worden iedere derde woensdag van de maand gedeelten van de Koran besproken.
Iedereen welkom, aanhaken kan altijd. Meld u bij het Kerkelijk Bureau, tel. 010 – 466 0378.

Herdenking Joodse slachtoffers uit het Liskwartier en executie van theoloog en verzetsstrijder Bonhoeffer.

Orgel en vrede – een groot contrast

Annemieke Breunesse, harp en Edwin Vooijs, orgel.

Annemieke Breunesse sloot in juni 2916 haar Master of Music af met een 9. Zij was o.a. prijswinnares bij het Prinses Christina Concours 2010. Haar hart ligt bij moderne muziek en het aansporen van componisten om nieuwe muziek voor harp te schrijven. Zij is o.m. vaste harpiste van het DoelenEnsemble. Daarnaast speelt ze regelmatig samen met de pianist Maarten van Veen.

Edwin Vooijs studeerde voor zijn diploma Kerkmuziek bij onder anderen Arie Eijkelboom. In 2002 volgde hij een masterclass bij Jos van der Kooy. Momenteel studeert hij bij Cor Ardesh. Hij is sinds 2013 vaste organist aan de Bergsingelkerk in Rotterdam. Daarnaast is hij componist en arrangeur. Samen met Ilona de Kievit leidt hij het gemengd koor Nova Voce. Er zijn inmiddels diverse CD’s van hem uitgebracht.

Annemieke en Edwin zullen een programma ten gehore brengen dat is opgebouwd uit muzikale contrasten. Hiermee willen zij muzikaal het verschil tussen oorlog en vrede laten meebeleven en de sfeer van licht en donker laten voelen. Harde klanken zullen worden afgewisseld met verstillende muziek.

Kom en beleef mee in de Bergsingelkerk.