Concert 16 februari – Rotterdam Chamber Music Society

4 verschillende Franse componisten luiden het nieuwe jaar van de Rotterdam Chamber Music Society in.

Prélude à l’après-midi d’un faune van Claude Debussy begint de avond. De openingsmelodie van de fluit gold in haar tijd als baanbrekend. In dit atmosferische stuk wordt een mysterieuze sfeer van nostalgie, dromerigheid en erotiek opgeroepen. Hierna volgt Maurice Ravels Sonate voor viool en cello. Hoewel het stuk twee melodische lijnen heeft die wellicht dissonant klinken, komt de beheersing van harmonische bewegingen door de componist goed door en klinkt het stuk verrassend modern. Joseph Canteloube is de minst bekende componist uit dit programma. Jarenlang heeft hij traditionele muziek uit zijn geliefde Auvergne verzameld en bewerkt tot een vijftal verzamelingen van liederen. De 6 Chants d’Auvergne is een selectie uit deze verzameling en zijn een ware ode aan de glooiende groene heuvels van deze landelijke provincie. Het tweede deel van het programma is gewijd aan Francis Poulenc. Het Trio voor hobo, fagot en piano geldt als zijn eerste waardevolle kamermuziekcompositie. Dit driedelige stuk begint en eindigt met een wat lichter deel. Deze delen vormen een contrast met het wat meer melancholische middendeel. De avond eindigt met Le Bal Masqué. Het is gebaseerd op een tekst van de surrealist Max Jacob en wordt omschreven als een muzikaal zelfportret van de componist in 7 delen. Alle facetten van Poulencs persoonlijkheid komen in deze profaanse cantate aan bod.

Het belooft een afwisselende avond te worden!

 

Programma

Claude Debussy: Prélude à l’après-midi d’un faune
Maurice Ravel: Sonate voor viool en cello
Joseph Canteloube: 6 Chants d’Auvergne, in een arrangement voor ensemble door Tim Mulleman

PAUZE

Francis Poulenc: trio voor hobo, fagot en piano
Francis Poulenc: le Bal Masqué

Uitvoerende

Alexis Bove – Cello
Marlene Schwärzler – Fagot
Juliette Hurel – Fluit
Remco de Vries – Hobo
Julien Hervé – Klarinet
Tim Mulleman – Piano & arrangement
Liesbeth Devos – Sopraan
Alex Elia – Trompet
Georgi Tsenov – Slagwerk
Eefje Habraken – Viool

Bron: http://www.rotterdamchambermusicsociety.nl

De laatste nieuwtjes, foto’s en video’s kunt u vinden op de Facebook pagina: www.facebook.com/rotterdamchambermusicsociety

Het concert vindt plaats op 16 februari om 20.15 uur in de Bergsingelkerk te Rotterdam. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage na afloop is meer dan welkom! Reserveren voor dit concert is niet nodig.