Bergsingelkerk publiceert Bundel Essays over Bonhoeffer.

Juist in deze crisistijd staat de geschiedenis van Dietrich Bonhoeffer, de predikant en verzetsstrijder tegen Hitler in het centrum van de belangstelling. Velen vragen zich af wat we van hem kunnen leren, waarom ging hij door tot het bittere einde en wat was zijn boodschap aan de wereld?

Voor diegenen die wat meer willen weten over deze bijzondere man heeft de Bergsingelkerk/BMVier een handzaam boekje uitgegeven dat zijn levensloop en de kern van zijn gedachtegoed in kort bestek weergeeft.

Dietrich Bonhoeffer nam in 1939 het moedige besluit het gevecht met het misdadige nazi regiem aan te gaan en actief mee te werken aan de liquidatie van Hitler. Verschillende aanslagen mislukten en dat kostte Bonhoeffer uiteindelijk het leven. Hitler liet hem twee weken voor het einde van de oorlog ophangen.

Bonhoeffers godsvertrouwen was absoluut, hij liet zich niet afschrikken door de hoge risico’s. Toen hij eenmaal het besluit had genomen deel te nemen aan het actieve verzet tegen Hitler, gaf hij zich over aan Gods genade. ‘Genade is niet goedkoop’, schreef hij met vooruitziende blik.

Bundel Essays

Deze bundel  bevat drie essays en een inleiding, geschreven door een team van de kerk bestaande uit een predikant, een socioloog, een jurist en een econoom. Zij kijken naar Bonhoeffer vanuit verschillende invalshoeken. De geschiedenis van deze bijzonder man, zijn invloed op de protestantse ethiek en de levenslessen voor de huidige wereld waarin autoritaire regiems langzamerhand weer de toon aangeven.

Belangstellenden die wat meer willen weten van Bonhoeffer kunnen dit boek aanschaffen tegen de kostprijs van €10.- (inclusief verzendkosten).

Bestellen

Ga naar de rubriek ‘Contact’, stuur ons het contactformulier onder vermelding van ‘Boek Bonhoeffer’, en maak €10.- over op rekening NL61 INGB 0000 0188 07 t.n.v. Gereformeerde Kerk Rotterdam.

U krijgt vervolgens de bundel per omgaande thuis gestuurd.