Bergsingelcollege over (on)duurzame levensstijl

Op woensdag 22 maart geeft Henk Oosterling een lezing over ecowijsheid. Je bent van harte welkom bij deze interactieve lezing die om 20:00 uur begint in de Bergsingelkerk, Bergsingel 150 in Rotterdam.

Tijdens dit tweede college in de reeks Bergsingelcolleges over (on)duurzame levensstijl gaat Henk Oosterling spreken over ecowijsheid, mede naar aanleiding van zijn boek ‘Verzet in ecopanische tijden’ en het werk rond Rotterdam Vakmanstad.

Volgens Oosterling zijn we niet gedoemd om in onze destructieve leefstijlen te blijven hangen, maar kunnen deze via verschillende niveaus van verzet opschalen, en omzetten in andersoortige energie. Dat is ook precies waarom onze huidige leefstijl niet het laatste woord hoeft te hebben.

Hij wil van doemdenken naar doendenken komen en wil graag jongeren trainen in ecowijsheid. Oosterling zet zich als initiatiefnemer van Rotterdam Vakmanstad persoonlijk in voor dergelijke vormen van verheffend onderwijs die inclusief zijn en passief makende achterstanden transformeren tot actieve vormen van ecosociale en fysieke vernieuwing.

Van harte welkom bij deze avond waarbij we verder nadenken over duurzaamheid, de klimaatcrisis, sociale gerechtigheid en ecowijsheid! Kijk ook in onze kalender voor alle andere activiteiten!