Stichting Melopee organiseert een modern-klassiek concert: Weg van Verandering.

Vrijdagavond 7 oktober 2022 genieten van klassieke muziek in de Bergsingelkerk te Rotterdam

Stichting Melopee organiseert een modern-klassiek concert in de Bergsingelkerk te Rotterdam, met een muzikale inleiding op het programma. Titel: Weg van Verandering.

Informatie:
Vrijdag 7 oktober 2022, 19:30 uur muzikale inleiding, 20:15 uur aanvang concert.

Modern-klassiek concert, met professionele musici.

Locatie: Bergsingelkerk te Rotterdam, Bergsingel 152, Rotterdam.

Toegang gratis (vrije gift na afloop).

Met werken van: Bach, Dvořák, Grieg, Debussy, Stravinsky, Britten en Bonke. Uitvoerenden: Strijkkwartet Amici della Musica en pianist Ad Broeksteeg.

Toelichting
De productie ‘Weg van verandering’ stond oorspronkelijk voor november 2021 gepland, maar de pandemie stond destijds een uitvoering in de weg. Vervolgens hebben in februari 2022 twee van de drie geplande concerten plaatsgevonden (in Vught en Den Haag).

De uitvoering in Rotterdam is het slotconcert, met werken van componisten uit verschillende perioden, omlijst door de ‘grondlegger’ van de klassieke muziek: Johann Sebastian Bach. De muzikale weg van verandering in de loop der tijd wordt verklankt, met bijzondere aandacht voor composities uit de periode eind 19e eeuw tot heden. Bovendien is een tweetal stukken binnen deze productie voor het eerst ten gehore gebracht. Een daarvan is het strijkkwartet Rising Awareness, gebaseerd op de klimaatproblematiek en de daarmee gepaard gaande noodzaak van maatschappelijke verandering.

Coronaproof

Tijdens de concerten worden de eventueel dan bestaande corona-richtlijnen van de Rijksoverheid gehanteerd.