Rotterdam Chamber Music Society met: Strings & Winds

Beste muziekliefhebber,

De RCMS sluit het seizoen af met dit bijzondere programma in Franse sferen. Een strijkkwartet begeleidt de harp. De fluit en de klarinet zorgen voor een frisse wind. Het wordt een luchtige lente-avond met veel variaties, van solo’s tot een septet. Een ware ‘salon français’ met een beetje melancholie en liefde, maar ook enthousiasme en verrassingen.

Jonge muzikant Merle van der Lijke kreeg de kans om samen met Julien Hervé een programma vorm te geven, toen ze in 2021 de eerste RCMS prijs won bij ‘Classic Young Masters’. Vanzelfsprekend speelt de harp een centrale rol in dit programma. Toevallig hebben verschillende Franse componisten mooie stukken voor dit instrument geschreven. Naast Debussy en Ravel zullen we de minder bekende Gabriel Pierné horen. De Slowaakse Kovács past er goed tussen met zijn ‘Hommage aan Debussy’.

De bezetting is een mooie mix van ervaren en startende musici, conform RCMS traditie. Dit prachtige programma kunt u zowel aan de zuid- als aan de noordkant van de rivier beluisteren. Onze concerten kunt u bijwonen zonder entree te betalen of van tevoren te reserveren. Na afloop kan iedereen naar eigen inzicht en middelen bijdragen.

Wees welkom!