Kerkdienst

voorganger: Marjolein den Dulk

Vandaag vieren we de jaarlijkse oogstdienst. Hierbij gaat het niet alleen om voedsel, maar ook om alle andere zegeningen in ons leven waar we dankbaar voor zijn. We vieren in deze dienst ook het avondmaal met elkaar. We worden dan zelf lichamelijk en geestelijk gevoed. Deze en vorige week wordt eten ingezameld voor de Voedselbank in de wijk. Zo brengen we zelf het delen in praktijk.

De bijbellezingen staan ook in het kader van oogst en delen. Uit het OT lezen we het verhaal over het wonder van het oliekruikje, waarin een weduwe met grote schulden geholpen wordt door profeet Elisa (2 Koningen 4: 1-7) en dan God dankbaar is voor haar overvloed. Uit het NT lezen we het verhaal over de wonderbare spijziging, in de versie uit Joh. 6: 5-14. Daarin begint één persoon met delen, dan volgen de anderen ook en ontstaat er overvloed. We zingen passende liederen over oogst, dank en overvloedige maaltijd.

Marjolein den Dulk

Oogstzondag 7 november 2021

‘Dankdag voor gewas en arbeid’ is dit jaar op woensdag 3 november. In onze kerken BMVier en Bergsingelkerk is er rond die datum altijd een oogstzondag. Dit jaar is dat zondag 7 november.
Bij oogsten hoort delen: dus laten we weer producten verzamelen en doneren aan de Voedselbank in Rotterdam. De diaconie zal dit jaar contact leggen met het uitgiftepunt van de voedselbank in het Liskwartier: de Samaritaan. De verzamelde producten in BMVier zullen uitgedeeld worden aan gezinnen in Delfshaven die het hard nodig hebben. Zo komt het voedsel dat we verzamelen ten goede aan mensen dichtbij!

Neem dus op zondag 7 november zo veel mogelijk houdbare producten mee naar BMVier of Bergsingelkerk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: rijst, pasta, couscous, tomatensaus, soep, koffie, thee, potjes/blikjes groente, ontbijtgranen, pannenkoekmix voor de kinderen…
Alvast bedankt namens de diakenen, Sija Schorel, Karen Siebel en Marlies van Doorn

BSK_2021-11-07_HA