Kerkdienst

voorganger: Katinka Broos

Deze zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren wordt Wezenzondag genoemd. Jezus is opgenomen in de hemel en de Heilige Geest is nog niet verschenen. We zijn verlaten….
In Johannes 14 zegt Jezus: “Ik laat jullie niet als wezen achter, ik kom bij jullie terug.”
Maar tot die tijd, of in ieder geval tot Pinksteren moeten we het met elkaar zien te rooien.
We lezen ook verder in Exodus. De tekst van vandaag staat vol met kleine regeltjes. Is dat de dan de manier hoe we het met elkaar in deze ‘wezentijd’ kunnen uithouden?
We merken in onze samenleving dat dat steeds moeilijker wordt. We interpreteren de ‘coronaregels’ verschillend en sommigen hebben helemaal geen zin meer om (met dit mooie weer) zich aan de maatregelen te houden. Anderen zijn voorzichtig en zouden graag willen dat anderen zich ook wat meer aan de letter houden. Hoe kunnen we hierin elkaar tot bevrijding zijn? En waar blijft dit God, die zich na Hemelvaart verborgen houdt?
Daar gaat het over in de dienst van zondag. En ik beloof niets, maar het zou kunnen dat Dietrich Bon-hoeffer ook nog even om de hoek komt kijken…
Een van de regels lijkt te zijn: vier feest! We weten niet hoe het allemaal verder gaat, maar de feesten blijven we vieren!

Orde van dienst 240520