Hopeless nostalgia

Hopeless Nostalgia, muziek als ontmoetingsplek

De oosterse klanken van de oed vinden in dit programma hun weerklank in de kamermuziek middels de hedendaagse composities van Tristan Murail en Albert Schnittke. Klarinettist Bruno Bonansea en de drie strijkers Elena Gonzalez, Mar Bonet en Silvia Gallego spelen twee duetten waarin de kwarttoon een brug slaat naar de klanken van Jaber Fayad op zijn oed. Na de pause speelt het kwintet “Hopeless Nostalgia”; composities van Fayad, die ons naar onbereikbaar geworden oorden brengen. Muziek als ontmoetingsplek alsook medicijn tegen heimwee.

Hopeless Nostalgia is een uitdagend programma waarin musici uit verschillende muziektradities uiting geven aan het verlangen naar het land van geboorte, het gemis van geliefden en de hoop om met elkaar in deze stad een nieuw thuis te vinden in de muziek. Geen betere plek dan Rotterdam voor deze concerten waarbij wij van harte hopen u te  mogen verwelkomen.

Muziek van Jaber Fayad, Tristan Murail en Alfred Schnittke uitgevoerd door Bruno Bonansea, Elena Gonzalez, Emilio Maggiore, Jaber Fayad, Mar Bonet, Modar Salama en Silvia Gallego.