Filmavond

Film avond op 10 maart 2023 in de Bergsingelkerk.

Dit is een herkansing van de buitenbioscoop op 17 september j.l. bij de Tak van Poortvlietstraat.

In de wijkkrant van september 2022 stond er een mooi stuk voor die avond. – Het programma bestaat uit 11 korte films; het aanbod is heel gevarieerd: fictie, animatie, en korte docu’s uit oa, Frankrijk, Oostenrijk, Oekraïne én Rotterdam.

Deze avond is uniek omdat er nergens anders in Nederland korte films worden getoond (niet in de buitenlucht dit keer) binnen in de kerk. De geselecteerde films zijn allemaal films die mij persoonlijk raken. Korte films zijn onderberlicht en verdienen meer aandacht. Met het organiseren van zo’n filmavond vind ik het leuk dat mensen bij elkaar komen en de korte films kunnen zien. Ik doe het ook voor de filmmakers, die met veel passie hun korte films maken; films die helaas in de bioscoop en op televisie nooit worden vertoond.


Kort over de films: Er is een poëtische Franse film over een verlegen visser die verliefd wordt op een jonge stagiaire in een viswinkel, maar daar totaal geen raad mee weet. Gelukkig kan je altijd nog met je boot de zee op. ‘Life goes on’ is een zwarte komedie uit Noorwegen over een wereld waarin alles automatisch gaat. Er is een grappige animatie uit Taiwan over een egeltje die zijn stekels niet kan opzetten. ‘Kachalka’ gaat over fitnessen in de buitenruimte in Oekraïne, zoals we dat bijvoorbeeld kennen in het Vroesenpark. De Oostenrijkse docu ‘Dirndlschuld’ is een persoonlijke documentaire over een pijnlijke familiegeschiedenis die schuil gaat achter de dirndl, de vrouwelijke Oostenrijkse og Beierse klederdracht. En de nieuwe Rotterdamse film ‘Model Life’ kan deze avond natuurlijk niet ontbreken; deze korte film gaat over een bijzondere Rotterdamse jongen die model wordt.

reserveren kan op:

hjbekkering@gmail.com